Història 


                La història de la creació de la colla de diables es remunta a  l’any 2005, on el 16 de Septembre es va realitzar la primera reunió de colla. La primera actuació va ser el 6 de Juny del 2006 a les festes majors del barri d'Esproceda de Sabadell, on la colla va fer el seu primer correfoc. Les Bruixes del nord de Sabadell van ser les encarregaredes de batejar-la, convertint-se en les nostres madrines.

 Però els inicis es troben encara més enrrera. L’any 2001, al Sector Sud de Sabadell va néixer un grup de joves al barri. Aquest grup de joves va créixer i, amb els anys, va donar lloc a una entitat de joves, La Plataforma de Joves del Sector Sud . En aquells inicis, entre altres inquietuds, ja es va plantejar la idea de crear una colla de diables. Amb el pas del temps van anar sorgint idees, es va fer el projecte... fins que, finalment, l’any 2005, el projecte va començar a caminar sota la cobertura de l’entitat mare, La Plataforma de Joves. Gràcies a l'espai cedit al local de la Plataforma, a petites subvencions de l’AVV d’Espronceda i molt de treball, la colla va anar creixent i creixent. Fabricant forques, malabars de foc, vestits de diables, comprant tabals, construïnt el carro de la pirotècnia, el saptroc, fent sortides, espectacles, correfocs, cercaviles, tabalades...

             Al Juny del 2008, la colla va esdevenir entitat pròpia, tal i com és ara.

 I tot partint d’una història fantàstica. Una llegenda. La llegenda dels Sentinelles d’Arkëmis. Una antiga història que pocs coneixen... vols conèixer què som realment? Quina és aquesta llegenda? Què és Arkëmis? Ho trobaràs ocult a la web...sort!!