Que el foc no s'apagui !!!!


MANIFESTACIÓ REIVINDICATIVA A FAVOR DE LA CULTURA DEL FOC A BARNA

2-Septembre-2009
El proper 5 de Setembre, a barna tindra lloc una manifestacio reevindicativa a favor de la cultura de foc. Us deixem el manifest.

Aquest dissabte, tothom a Barna!!!!  Que el foc no s'apagui!!!!   Farem les Festes amb Foc, peti qui peti !!!!!MANIFESTACIÓ REIVINDICATIVA A FAVOR DE LA CULTURA DEL FOC

Barcelona, 5 de setembre, a la tarda

 

Concentració: Plaça d’Urquinaona, a les 17:00.

Reunió caps de colla: A les 17:30 (Urquinaona, cantonada carrer Jonqueres).

Manifestació: Sortida a les 18:00.

Recorregut: Plaça d’Urquinaona, Via Laietana, plaça de l’Àngel, carrer Jaume I i carrer Llibreteria i plaça de Sant Jaume.

Acte central: Des del balcó de l’Ajuntament es llegirà un Manifest reivindicatiu de les federacions i coordinadora i intervindran representants de la Generalitat i de l’Ajuntament. En acabar, Gran Tabalada conjunta de totes les colles de bestiari i diables.

Vestimenta: Es demana que els membres de les colles de cultura tradicional (grans i xics) i especialment bestiari i diables hi assisteixin de forma unitària amb el seu vestuari d’actuació, però sense maces, forques, ceptrots, carros, etc. (però sí amb tabals i els elements musicals).

Bestiari: Es demana a les entitats de bestiari que portin també les seves figures per participar en la manifestació. Tot i que no entraran a la plaça de Sant Jaume s’habilitarà un espai ampli per deixar-les i que els portadors puguin entrar també a plaça. La mateixa indicació és vàlida per a les entitats que vulguin portar imatgeria: gegants, capgrossos, etc.

Pirotècnia: Rigorosament prohibida. Només es permetrà que les figures de bestiari de foc puguin encendre a les pinces corresponents de la figura, botafocs i bengales de llum (no explosives ni surtidors).

Pancartes: A més de la unitària obrint la manifestació amb el lema Farem les Festes amb Foc, peti qui peti que portaran representants de la Generalitat i el municipalisme, Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Coordinadora de Diables i Bèsties de Foc de Barcelona, grups parlamentaris, etc., es demana a les colles de bestiari, diables i cultura tradicional que portin les seves pròpies amb lemes adients i reivindicatius (es prega que no siguin insultants envers ningú ni de mal gust, ara és l’hora de la reivindicació cívica, pacífica i unitària)

Objectius: L’objectiu de la manifestació no és altra que donar suport explícit a les al·legacions presentades i consensuades pel Govern de la Generalitat i les federacions i coordinadora convocants, davant del Ministerio de Indústria al projecte de “Real Decreto de Reglamento de Artículos Pirotécnicos y Cartucheria” de 25 de juny de 2009.

Entre els dies 1 i 4 de setembre, una delegació del Govern de la Generalitat s’ha compromès a defensar personalment aquestes al·legacions presentades dins de termini (14 agost 2009) davant d’alts càrrecs del Ministerio que, a partir del dilluns dia 7 de setembre, valoraran totes les al·legacions, establiran l’esborrany definitiu del projecte de Real Decreto i el presentaran al Consell de Ministres per ser aprovat dins del mes d’octubre. Posteriorment, serà elevat a Brussel·les per la seva aprovació definitiva i entrada en vigor a partir del 4 de gener de 2010.

Per tant, després de presentades les al·legacions no existeix cap altra via d’apel·lació ni mesura de pressió que aquesta manifestació de caràcter unitari, popular i massiu de tot el món cultural i de la ciutadania de Catalunya si volem seguir mantenint ben vives les nostres festes tradicionals amb pirotècnia, des dels populars correfocs i cercaviles fins a les representacions del ball de Sant Miquel, la Patum de Berga i tantes i tantes festes peculiars del nostre calendari festiu.

El 5 de setembre...

Per les nostres festes...

                   Per la cultura del foc...

                            Perquè ningú de fora ens digui com hem d’actuar...

                                      Per la nostra pròpia dignitat...

TOTHOM A BARCELONA AMB LA CULTURA TRADICIONAL DEL FOC

 

Fes-ho córrer!

Engresqueu a les entitats de tota mena del vostre barri, poble, vila i ciutat.

A les vostres famílies, amics i veïns. Hem de ser una sola veu i un sol poble per defensar les nostres festes tradicionals amb foc. Que només els porucs i els qui tenen algun impediment es quedin a casa.

 

Important

Tant el programa com els horaris i itinerari encara poden tenir modificacions. Enviarem un document definitiu més endavant i també instruccions de descàrrega i càrrega de les bèsties, aparcament, etc.MANIFESTACIÓ REIVINDICATIVA A FAVOR DE LA CULTURA DEL FOC A BERGA


1-Febrer-09

Les colles de sabadell cap a Berga!!!!