EstrisAquets son el estris que utilitzem en les nostres actuacions:

- Forques
- Ceptrots:
     - El Tröt
     - El Trotët
- Tabals
- Rocar
- Agogo
- Estandart
- Carro
- Saca
- Llença-cohets

A continuació us ampliem la informació sobre cadascun dels estris. 
 Forques     

Les forques son on els Sentinelles cremen la pólvora.
La forma vé inspirada en les banyes dels Sentinelles i la seva configuració en forma de llança serveix per poder-se enfronatar a l'Arkëmis desde una distancia prudencial. A mes, la seva Alçada (1,80m aprox) dona molt de joc a l'hora de fer figures i formacions. Cada forca, a l'empunyadura,  porta incrit a foc el nom del seu portador. Els Mestres es diferencien dels Sentinelles per la gruixuda cadena que penja de la punta petita. Cuan els Mestres alçen la forca, els Sentinelles identifiquen inmediatament la seva crida, organitzat-se d'una forma molt rapida.

Podeu veure el procés de fabricació aqui.


El "Tröt"  

El Ceptrot gran dels sentinelles (El "Tröt") esta format per 3 parts. La primera, fixe, es trova a dalt de tot i es la que tira el foc cap amunt, 4 volcanets son els encarregats de escopir el foc i els colors a gran alçada. La segona, móbil, esta formada per una roda interior que 6 francesos fan girar a gran velocitat, esta carregada amb 24 carretilles. La tercera part, també móbil esta formada per una altre roda (exterior) carregada amb 80 carretilles i 8 francessos que la fan girar en sentit cotrari a la roda interna fent que el foc de les dues rodes es vagi creuant disparant el foc en totes direccions.

Un total de 104 carretilles, 14 francessos (ampliable a 22) i 4 volcanets.

Imatges del Tröt carregat i encés:

                                          
  
El "Trotët"

El Ceptrot petit dels Sentinelles (El "Trötet") esta format per 3 parts. La primera, fixe, es trova a dalt de tot i es la que tira el foc cap amunt donant a l'ençesa la seva gran alçada. La segona, móbil, esta formada per una roda que 4 françesos fan girar a gran velocitat, esta carregada amb carretilles i mes françesos que obren un gran paraigues de foc mentre gira tot el conjunt. La tercera part, tambe fixe esta situat sota la part mòbil i te varis utilitats... carregada amb caretilles en vertical, serveix per fer encendre tot el captrot amb nomes dos carretilles. Carregat amb xiuladores en horitzontal li dona a la ençessa un soroll molt caracteristic que la fa més impresionant.

(Pots veure el video aquí)

Un total de 38 carretilles i 9 francessos

        Tabals   

Aquets son  els intruments que els tabalers i tabaleres fan tronar en les sortides. El Rocar

Aquesta temporada 2012 hem tingut una incorporació en la nostra percussió. Es tracta d'un nou instrument que acompanya als tabals en els seus ritmes omplint-los de frescor i creant una base característica que permet disfrutar més del só.


Agogo

A la temporada 2013 els assajos van estar marcats per la incorporació d'aquest nou instrument. Es el company ideal de viatge per el nostre agogo ja que es poden crear nous ritmes per sobre dels tabals i ens proporciona mes varietat al so i diversió per tota la colla de tabalers.


 Estandart  

L'estandat obre pas als correfocs, avisa de l'arribada dels Sentinelles. Marca la velocitat controlant el temps i, en cas de que hi hagi alguna colla devant, marca el limit fins on poden arribar els sentinelles cremant. Es un medalló de "Bronze" d'un metre de diametre alçat sobre un suport de ferro. Per la cara devantera es veu el simbol dels Sentinelles. Per la part trasera es pot llegir el nom de la colla i, a mes, porta inscrit a la part superior, tots els simbols del personatges de la colla. El porta un dels membres penjat amb dos bandoleres a les espatlles i aguantat amb les mans. Les banyes vermelles simbolitzen el foc.

                        

Podeu veure com el vam crear aqui.Carro   

Es on transportem la pirotècnia durant els correfocs. Esta forrat amb una pasta feta de paper, guix, cola i sal. Te un soport on poder deixar el Ceptrot a la part trasera i un altre per l'extintor. S'obre per la part superior i a la tapa hi ha dibuixat el simbol dels Sentinelles.


El llença-cohets  

     Estri utilitzat normalemt per a espectacles o per a l'inici o final d'agun acte especial. Cada taulell es carrega amb 10 cohets que es disparen alhora escupint foc contra ells.
 Saca  

Es on la saquera guarda la pirotecnia que es va subministrant als Sentinelles. Els diables MAI es poden apropar al carro, per tant, la saquera es l'encarregada de recollir la pirotecnia del carro i portarla fins on els sentinelles recarreguen les seves forques. Tambe hi guarda els botafocs per la Metxa.